Ion Mihai Pacepa ar fi murit. „Cel mai proeminent defector al blocului comunist moare răpus de virusul Partidului Comunist Chinez”, scrie Epoch Times.

În 2017, Christopher Monckton, al treilea viconte Monckton de Brenchley şi fost consilier al prim-ministrului britanic Margaret Thatcher, l-a numit pe locotenentul general Ion Mihai Pacepa „cel mai influent om al secolului XX şi, probabil, al începutului secolului al XXI-lea”.

Pacepa a fost omul care a dezvelit o parte a Cortinei, pentru a dezvălui dezinformarea care se revărsa din blocul sovietic. Din păcate, pentru majoritatea oamenilor, Pacepa şi munca sa au rămas necunoscute.

În primele ore ale dimineţii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensă de 2 milioane USD şi două echipe separate de asasini, sponsorizate de România comunistă, n-au putut. Ion Mihai Pacepa, „Mike”, pentru cei care l-au cunoscut, a fost chemat la cele veşnice.

Pacepa s-a născut la Bucureşti, în 1928. A studiat chimia industrială, la Universitatea Politehnică din Bucureşti, dar, înainte de absolvire, a fost recrutat în agenţia de poliţie secretă a Republicii Socialiste România, Securitatea.

A fost iniţial repartizat în departamentul de contrasabotaj al Securităţii. În 1955, a fost transferat la Serviciul de Informaţii Externe.

Pacepa a fost numit şef al staţiei din Frankfurt, Germania de Vest, în 1957. Doi ani mai târziu, a fost numit şef al noului departament de spionaj industrial al României şi a ocupat această funcţie până când a fugit în vest.

Începând din 1972, a fost şi şef adjunct al Serviciului de Informaţii Externe, consilier pentru dezvoltare industrială şi tehnologică, precum şi mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu.

266 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here