Caută
Close this search box.

ÎPS Teodosie: „Eu botez numai în apă rece. Toți copiii botezați în apă rece nu mai răcesc”

îps teodosie

ÎPS Teodosie a vorbit despre cazul bebelușului înecat în cristelniță. Arhiepiscopul Tomisului a precizat că el botează doar în apă rece, deoarece în acest caz instinctul copiilor este mai prudent, în plus aceștia nu mai răcesc.

„Eu botez numai în apă rece. Instinctul copiilor e mai prudent. Toți copiii botezați în apă rece nu mai răcesc”, a spus IPS Teodosie, la Marius Tucă Show.

IPS Teodosie a mai explicat că sunt circumstanțe neclare și că, având în vedere că bebelușul era prematur, acesta era foarte sensibil.

„Am botezat sute de copii. Sunt mai multe circumstanțe neclare încă. În primul rând, este un copil prematur, de opt luni. M-am interesat la medici. Copiii născuți la opt luni sunt cei mai sensibili”, a spus ÎPS Teodosie.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susține că ceea ce s-a întâmplat la Suceava a fost un accident.

„Este într-adevăr un accident. Preotul are experiență. Nu știu cine a sugerat să botezi copilul cu fața în sus. Eu mereu îi pun mâna la față, îi acopăr urechile, gura și nasul, nu mai poate să între apă. Atunci nu este nici un pericol”, este de părere Artiepiscolul Tomisului, aliniindu-se la indicaţiile liturgice detaliate anterior de purtătorul de cuvânt BOR, Vasile Bănescu.

Despre schimbarea canonului în acest caz, IPS Teodosie a spun că acest lucru nu se poate face. „Acea cristelniță reprezintă mormântul lui Hristos și acolo rămâne păcatul strămoșesc. Noi împlinim prin aceste gesturi o menire simbolică excepțională”, a explicat ÎPS Teodosie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri