Caută
Close this search box.

ÎPS Teodosie: ”Nu putem săruta cu mască icoanele, Sfânta Evanghelie, nu putem să ne închinăm cu mască”

Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost primul ierarh, în 2020, care a fost văzut purtând mască în biserică, în timp ce se ruga și săruta sfintele icoane și Sfânta Evanghelie. Ulterior, gestul său a fost preluat de mai mulți ierarhi și preoți, care slujesc doar cu mască, deși prevederile guvernamentale spun că pot săvârși serviciul religios și fără mască, ea nefiind obligatorie pentru slujitori.

De altfel, PF Daniel le impune tuturor clericilor cu care slujește să poarte mască, indiferent de situație. ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, condamnă decizia ierarhilor de a se ruga, închina la icoane, de a invoca Sfântul Duh cu masca pe figură. Totodată, ierarhul tomitan recunoaște că poartă mască de fiecare dată atunci când nu este în timpul serviciului religios.

”De frică, ce să facă, nu-i judec pe ei! Port mască și eu, pe afară, când merg într-o instituție, pentru că e obligație. Sunt dispoziții, nu sunt legi. Când merg la o instituție port mască! În biserică, la slujbă, nu pun mască. Nu pot să sărut icoanele cu mască. De obligație, la Oradea, când am fost la sfințire, dacă toată lumea purta mască, am purtat mască din respect pentru toți care purtau, erau în acest duh al fricii. E anapoda să porți mască în Sfântul Altar, acolo e Sfințenia cea mare. Nu putem săruta cu mască icoanele, Sfânta Evanghelie, să ne închinăm cu mască, să invocăm Sfântul Duh cu mască.”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

https://youtu.be/VxnGGKa5j1U

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri