Caută
Close this search box.

Joe Biden va fi prezent la videoconferinţele G7 şi de la Munchen

joe biden

Preşedintele american Joe Biden participă vineri la conferinţa G7 a celor mai industrializate state şi la Conferinţa pentru securitate de la Munchen, amândouă organizate în premieră în format online, din cauza pandemiei de coronavirus. Este de asemenea prima participare la reuniuni internaţionale a noului lider de la Casa Albă, învestit în funcţie luna trecută, relatează dpa.

Potrivit Agerpres, Biden, alături de cancelarul german Angela Merkel şi alţi şefi de stat şi de guvern, va lua parte la videoconferinţa G7 la care se va discuta despre lupta globală împotriva pandemiei de coronavirus, la ora 14:00 GMT, iar o oră mai târziu preşedintele american va susţine un discurs în cadrul Conferinţei internaţionale privind securitatea de la Munchen.

Aceasta din urmă ar fi trebuit să ţină trei zile şi să se desfăşoare la hotelul Bayerischer Hof din capitala bavareză. Cu toate că desfăşurarea ei în format fizic a fost anulată acum din cauza pandemiei, organizatorii speră să o poată reprograma pentru mai târziu în cursul anului.

Joe Biden, care se va adresa audienţei europene pentru prima dată de la învestitură, este de aşteptat să se concentreze pe „resetarea” relaţiilor dintre SUA şi partenerii lor europeni, care au cunoscut o răcire-record în timpul predecesorului său Donald Trump.

Diplomatul german Wolfgang Ischinger, preşedintele Conferinţei de la Munchen şi fost ambasador în SUA, a menţionat că Biden va continua probabil abordarea conflictuală a SUA în direcţia Chinei.

„Nu trebuie să ne aşteptăm la o campanie de seducţie din partea americanilor”, a declarat Ischinger pentru postul de radio Deutschlandfunk, cu câteva ore înaintea discursului lui Biden.

Pe lângă Biden şi Merkel, între participanţi se mai numără preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi premierul britanic Boris Johnson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri