Kera Caliţa, pe numele real Aurelia Nicolau, patroana unuia dintre cele mai cunoscute restaurante din Capitală, ar fi vizată într-un dosar de evaziune fiscală.

Polițiștii au făcut 30 de percheziții domiciliare în București și în câteva județe, în mai multe spețe de spălare de bani și evaziune, conform unei informări a Poliției București.

„În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 22 și, respectiv, 8 percheziții domiciliare, în cauze privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a Sectorului 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pune în executare 22 de mandate de percheziție domiciliară în București și județele Ilfov, Prahova și Bacău, și 26 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, în domeniile achizițiilor de produse textile și a legumelor și fructelor, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind de peste 3 milioane de lei.

Persoanele vor fi conduse pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Sector 2.

Tot la această oră, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pune în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, în municipiul București și județul Constanța, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, prejudiciul adus bugetului consolidat al statului ridicându-se la aproximativ 4,6 milioane de lei”, a transmis Poliția.

Cine este Kera Calița, alias Laura Nicolau

Laura Nicolau a inventat personajul „Kera Calița, jupâneasa de la Jariștea”, pentru a-i face reclamă restaurantului patronat de ea.

Aparițiile ei sunt ieșite din comun. Are întotdeauna lornion, țigaretă și pălărie cu boruri largi. Are rochii cu broderie specială, cu alură de cucoană de șantan. S-avem pardon!

S-a născut în Lehliu Gară, dar bunicii după mamă și după tată sunt de pe malurile Borcei, meleagurile lui Odobescu. Spune că se trage din neam de negustori. A fost bibliotecară în București, la Biblioteca „Mihail Sadoveanu”, în Piața Amzei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here