Caută
Close this search box.

VIDEO LIVE TEXT Klaus Iohannis: „Pregătiţi copiii pentru şcoală!”

klaus iohannis

Școlile se vor redeschide din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, s-a decis în ședința de la Palatul Cotroceni. Președintele Iohannis urmează să facă o declarație de presă acum.

Decizia ar fi fost luată prin consens. Ea va trebui reglementată printr-un ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, odată cu stabilirea mai multor norme sanitare, în contextul pandemiei de COVID-19, informează AK24.

Declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis:

Am finalizat cu premierul și miniștrii Educației și Sănătății. Am discutat o temă care este extrem de importantă pentru milioane de români: de se va întâmpla cu școlile din România începând cu semestrul doi.

Nu, nu am scăpat de pandemie, trebuie să purtăm mască, să păstrăm distanță, dar în ultimele săptămâni incidența bolii s-a redus un pic. Cum spun experții, trendul este descendent.

Nu sunt singuri în Europa și evident că ne-a uitat puțin în jur să vedem ce fac alții. Marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. Sunt doar trei state care acum nu deschid școlile.

În unanimitate, am decis următoarele: de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure.

În localitățile în care sunt puține cazuri de Covid, în scenariul verde, toți copiii merg fizic la școală, de la grădiniță la liceu. În scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele 1 – 4 merg la școală, iar din ciclul secundar doar copii de clasa a opta. Din liceu merg tinerii de clasa a 12-a.

În scenariul roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1 – 4 la școală, restul urmând școala online. În carantină, toată lumea stă acasă. În consecință, grădinițele și clasele 1 – 4 funcționează fizic peste tot, mai puțin localitățile care intră în carantină.

Mai sunt multe detalii de clarificat, cum se verifică dacă un copil e bolnav sau nu, ce se face, la câte cazuri de îmbolnăvire se închide școala. Toate aceste lucruri vor fi rapid clarificate. În consecință, pregătiți copiii pentru școală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri