Londra l-a convocat luni pe ambasadorul Myanmarului în Regatul Unit pentru a condamna lovitura de stat şi a cerut eliberarea imediată a liderei de facto a guvernului, Aung San Suu Kyi şi a civililor arestaţi ilegal, a anunţat diplomaţia britanică, relatează AFP.

Ambasadorul Kyaw Zwar Minn a fost convocat la Ministerul de Externe şi secretarul de stat britanic pentru Asia, Nigel Adams, a ”condamnat lovitura de stat militară şi închiderea ilegală a civililor, între care Aung San Suu Kyi”, potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului, citat de Agerpres. Secretarul de stat a cerut ”asigurări cu privire la siguranţa tuturor celor reţinuţi şi a cerut eliberarea lor imediată”.

Armata din Myanmar a declarat luni stare de urgenţă pe o perioadă de un an şi l-a instalat în funcţia de preşedinte pe fostul general Myint Swe, a anunţat luni postul de televiziune al armatei birmane, Myawaddy. Până în prezent, Myint Swe a deţinut funcţia de vicepreşedinte.

Anunţul survine la câteva ore după ce lidera de facto din Myanmar, Aung San Suu Kyi, preşedintele Win Myint, mai mulţi demnitari guvernamentali birmani şi lideri ai unor partide mai mici au fost arestaţi de armată în timpul unor acţiuni efectuate luni dimineaţa în întreaga ţară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here