Caută
Close this search box.

Majorarea taxelor, ilegală: Un student face KO Universitatea la tribunal. Sfârșitul creșterii cheltuielilor de școlarizare?

„Am câștigat procesul cu Universitatea din București! Tribunalul Alba a stabilit că indexarea taxelor cu rata inflației este nelegală! Aceasta hotarare a facut dreptate pentru miile de studenti la taxa din UB si sutele de mii de studenti la taxa din universitatile romanesti! Aceasta hotarare opreste ABUZURILE UNIVERSITATILOR DE A MAJORA TAXELE PE DURATA CICLULUI DE STUDII! Sunt dispus sa ingrop securea razboiului cu UB daca aceasta isi va recunoaste vina, isi va cere iertare public fata de studenti si le va restitui sumele indexate!”, scrie studentul pe Facebook.

Andrei Nicolae Popa, student în anul patru la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, a câştigat pe fond procesul cu Universitatea, pe tema majorării taxelor de şcolarizare. Acesta a atacat în instanţă, în toamna anului trecut, decizia Consiliului de Administraţie al UB în privinţa indexării taxelor şcolare cu rata inflaţiei la Facultatea de Drept. Hotărârea Tribunalului Alba poate fi contestată de Universiate.

MINUTA:

„04.02.2021Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul POPA ANDREI NICOLAE, CNP…, domiciliat în… în contradictoriu cu pârâta UNIVERSITATEA BUCUREŞTI, cu sediul în …. Anulează în parte Decizia nr.60/17.03.2020 emisă de către Consiliul de Administraţie al Universităţii Bucureşti, prin care s-a decis indexarea taxelor de şcolarizare începând cu data de 1.10.2020, cu rata inflaţiei de 3,8%, în ceea ce priveşte taxele datorate de studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Anulează în parte Hotărârea fără număr din perioada 19-20 martie 2020 adoptată de către Senatul Universităţii Bucureşti, prin care a fost aprobată Decizia nr. 60/17.03.2020 emisă de către Consiliul de Administraţie al Universităţii Bucureşti privind indexarea începând cu data de 1.10.2020, cu rata inflaţiei de 3,8%, a taxelor de şcolarizare datorate de către studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Respinge în rest cererea formulată de reclamant. Obligă pârâta să-i plătească reclamantului suma de 100 de lei cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul şi motivele de recurs se vor depune la Tribunalul Alba. Pronunţată azi 4.02.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”

Dacă studentul va câștiga și ipoteticul recurs – ceea ce e perfect posibil, chiar probabil – va fi un precedent de amploare pentru întreg învățământul privat, nu numai superior, taxele nemaiputând fi modificate/crecute oricum. Dacă nu chiar deloc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri