Caută
Close this search box.

Majoritatea membrilor comisiei ce a negociat creșterile de salarii la Metrorex erau sindicaliști

ion rădoi

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, face dezvăluiri privind contractele pe care le are Metrorex, cu firma condusă de liderul sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi.

Drulă spune că raportul Corpului de Control a scos la iveală o serie de nereguli. Astfel, sindicatul a negociat Contractul Colectiv de Muncă pentru angajații de la Metrou cu sine însuși.

Potrivit ministrului Drulă, concluziile preliminare ale controlului făcut la Metrorex arată că 10 din cei 15 membri ai comisiei care a negociat creșterile de salarii făceau parte din sindicat.

Ministrul Cătălin Drulă arată, într-o postare pe Facebook, că firma condusă de liderul sindical are contract cu Metrorex.

„Unii dintre bogații tranziției au acaparat și subjugat pentru ei și interesele lor companiile statului, cum este cazul și liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex.
Vreau să le transmit celor de la sindicat că metroul nu a fost construit pentru ei și bunăstarea lor și a „famigliilor” lor, ci pentru cetățenii Capitalei și a celor care îl folosesc atunci când vin în București”, a scris Drulă, pe Facebook.

Ministrul a mai precizat că „negocierea avantajelor și privilegiilor pe care și le-au dobândit prin Contractul Colectiv de Muncă și pentru care plătesc toți românii subvenționarea metroului, trebuie să aibă în centrul atenției călătorul, nu nababul de sindicat”.

„Din concluziile preliminare ale anchetei Corpului de Control aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administrației Metrorex erau membri de sindicat.

Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși. Și ca să înțelegeți încă un motiv pentru supărarea domnului Rădoi, aflați că, în mandatul Corpului de Control, este trecută în mod explicit și verificarea contractelor dintre Metrorex și firma Sindomet Servcom SRL.

Firma este deținută în proporție de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), al cărui președinte este domnul Ion Rădoi.

Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: unul pentru spațiile comerciale (expirat în 2018) prin care firma încasa 75% și Metrorex doar 25% din valorificarea acestora”, scrie Drulă, pe Facebook.

„Și un contract pentru spațiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47%.

S-a încercat prelungirea de facto a acestor contracte, Sindomet încasând în continuare sumele, dar Metrorex refuzând să încaseze partea sa (oricum PREA MICĂ) pentru că nu mai există contract valabil”, a mai amintit ministrul, conform Ziare.com.

„Corpul de Control va face lumină și în această poveste”, a mai scris ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri