Plenul Camerei Deputaţilor a votat validarea mandatului deputatului Francisc Tobă, după ce Comisia de validare a înaintat un raport în acest sens. S-au înregistrat 155 de voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă”, o abţinere şi trei deputaţi nu au votat.

Francisc Tobă, ales pe lista Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Braşov, a depus apoi jurământul în plenul Camerei Deputaţilor. Pe 1 februarie, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat o solicitare a grupului parlamentar AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă.

În locul acestuia, AUR o propunea pe Raluca Maria Borta, solicitarea fiind trimisă Comisiei de validare. Potrivit adresei transmise Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, Francisc Tobă nu mai are calitatea de membru al Alianţei pentru Unirea Românilor, fiind exclus din partid.

Solicitarea AUR a fost trimisă Comisiei de validare privind mandatele de parlamentar.

ICCMER reacţionează: O ofensă!

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) dezaprobă ferm validarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă, arătând că este „o ofensă” la adresa memoriei victimelor Revoluţiei din decembrie 1989.

„IICCMER dezaprobă ferm acest vot transpartinic. Validarea mandatului de deputat al domnului Francisc Tobă, în ciuda numeroaselor probe care atestă implicarea sa în reprimarea Revoluţiei de la Sibiu, este o ofensă la adresa memoriei miilor de victime din decembrie 1989”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

IICCMER îşi reiterează implicarea în investigarea crimelor şi abuzurilor comise în perioada 1945-1989.

„Or, gestul validării ca parlamentar a unei persoane trimise în judecată în dosarul Revoluţiei este o piedică în derularea corectă a ‘procesului comunismului'”, mai precizează IICCMER.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat validarea mandatului deputatului Francisc Tobă, după ce Comisia de validare a înaintat un raport în acest sens. Francisc Tobă, ales pe lista Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Braşov, a depus apoi jurământul în plenul Camerei Deputaţilor.

Pe 1 februarie, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat o solicitare a grupului parlamentar AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă. În locul acestuia, AUR o propunea pe Raluca Maria Borta, solicitarea fiind trimisă Comisiei de validare.

Potrivit adresei transmise Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, Francisc Tobă nu mai are calitatea de membru al Alianţei pentru Unirea Românilor, fiind exclus din partid. Solicitarea AUR a fost trimisă Comisiei de validare privind mandatele de parlamentar.

100 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here