Caută
Close this search box.

Mii de copii ar fi fost exploataţi pe plantaţiile de cafea ale marilor companii de dulciuri

exploataţi

Opt copii care susțin că au fost folosiți ca forță de muncă sclavă pe plantațiile de cacao din Coasta de Fildeș au dat în judecată unele dintre cele mai mari companii de ciocolată din lume.

Aceștia acuză corporațiile că au ajutat și au instigat la aservirea ilegală a mii de copii din fermele de cacao din lanțurile lor de aprovizionare.

Potrivit The Guardian, producătorii Nestlé, Mars, Hershey, Cargill, Olam, Barry Callebaut și Mondelez au fost numiți inculpați într-un proces intentat la Washington DC de International Rights Advocates (IRA), o asociație pentru drepturile omului, în numele a opt foști copii sclavi, forțați să lucreze fără plată pe plantațiile de cacao din țara vest-africană, conform Digi24.

Reclamanții, toți originari din Mali și care acum sunt adolescenți, solicită despăgubiri pentru munca forțată și pentru suferința emoțională suferită și compensații suplimentare pentru supraveghere neglijentă și îmbogățirea nedreaptă a celor șapte producători de ciocolată.

Este pentru prima dată când o acțiune colectivă de acest fel a fost formulată împotriva industriei de cacao într-un tribunal american. Citând cercetările efectuate de departamentul de stat american, Organizația Internațională a Muncii și UNICEF, printre altele, documentele instanței susțin că experiența reclamanților cu privire la sclavia copiilor este reflectată de cea a altor mii de minori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri