Caută
Close this search box.

Mike Pence a fost la un pas să fie linşat de adepţii lui Trump, în timpul asediului Capitol Hill

mike pence

Cel de-al doilea proces de impeachment împotriva lui Trump a fost din nou un eşec şi a fost cel mai scurt impeachment din istorie, dar el a scos la iveală date teribile despre ce s-a petrecut în momentele criticie de la Capitol Hill.

Poliţişti care urlau de durere, aleşi îngroziţi, atacatori ameninţători… Acuzaţia la adresa lui Trump a amestecat fragmente surprinse de camere de supraveghere, unele prezentate prima oară, şi videouri postate online, de către participanţii la atac, şi le-a amintit celor 100 de senatori – judecători şi martori în acelaşi timp – că au scăpat ei înşişi de ceea ce a fost mai rău, transmite AFP.

Aleşii democraţi din Camera Reprezentanţilor, istoriseşte Adevărul, însărcinaţi să reprezinte acuzarea împotriva fostului preşedinte, au plasat asaltul în contextul cruciadei post-electorale a miliardarului republican, care a refuzat mereu să-şi recunoască înfrângerea în faţa lui Joe Biden.

„Preşedintele Trump nu a fost martorul nevinovat al unui accident”, aşa cum sugerează avocaţii săi, ci „şi-a abandonat rolul de comandant suprem, pentru a deveni incitator-şef al unei periculoase insurecţii”, a subliniat Jamie Raskin, care supervizează echipa procurorilor.

Lovitura în forţă a susţinătorilor lui Trump, în momentul în care Congresul certifica victoria rivalului său, nu a avut loc din nimic.

„Ostilitatea mulţimii a fost aţâţată timp de luni de zile de către Donald Trump”, a subliniat alesul Joaquin Castro. Potrivit lui Plaskett, reprezentant al acuzării, Trump l-a desemnat drept ţintă pe vicepreşedintele său, Mike Pence, care a refuzat să oprească certificarea rezultatului alegerilor, şi pe preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

El a prezentat o înregistrare video care arată cât de aproape au fost protestatarii să-l linşeze pe Pence.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri