Caută
Close this search box.

Ministrul Aurescu, după ce Chișinăul a primit primele doze de vaccin anti-COVID: România își ține mereu promisiunile

România își ține mereu promisiunile în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova, a comentat, sâmbătă, pe Twitter, ministrul de externe Bogdan Aurescu, după ce primele dozele de vaccin anti-COVID de care beneficiază Republica Moldova au fost trimise de București și au ajuns, sâmbătă după-amiază, la Chişinău.

Tocmai au ajuns azi în Republica Moldova primele 21.600 de doze de vaccin din cele 200.000 promise în decembrie 2020 de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. E primul vaccin contra COVID-19 ce ajunge în Republica Moldova! România își ține mereu promisiunile, în beneficiaul direct al cetățenilor Republicii Moldova”, a scris Bogdan Aurescu pe contul de Twitter.

Şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat sâmbătă după-amiază, pe pagina sa de Facebook, fotografii de la sosirea avionului care a transportat dozele de vaccin la Chişinău. „Mulțumim România! Mulţumim, Uniunea Europeană!”, a scris Maia Sandu.

România este prima țară UE care donează vaccinuri Republicii Moldova. Sunt, de altfel, primele vaccinuri anti-COVID la care are acces Republica Moldova.

Un număr de 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns sâmbătă  la Chișinău.
Premierul Florin Cîţu, secretarul de stat Andrei Baciu, secretarul de stat Raed Arafat și ministrul sănătății Vlad Voiculescu au fost prezenți la plecarea primului lot de doze către Republica Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri