Licitaţia pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploieşti-Comarnic-Braşov s-a încheiat miercuri, iar în zilele următoare, după finalizarea formalităţilor, va fi semnat contractul cu firma de proiectare, a anunţat, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Ne aşteptăm – şi am pus asta foarte clar în vedere proiectantului – ca din acest contract să obţinem: o documentaţie tehnică de calitate, cu studii de teren (geologice, topografice, hidrologice, etc) făcute temeinic; soluţii tehnice moderne, demne de anul 2021, cu tuneluri la Buşteni şi la Sinaia, nu cu traseu „la zi”, prin mijlocul staţiunilor; livrarea documentaţiei pe sectoarele critice pe un calendar accelerat. Ploieşti-Braşov este o autostradă cu mult întârziată, iar lipsa ei duce la aglomeraţia infernală de pe Valea Prahovei„, a subliniat ministrul.

Ne așteptăm – și am pus asta foarte clar în vedere proiectantului – ca din acest contract să obținem:
1) O documentație tehnică de calitate, cu studii de teren (geologice, topografice, hidrologice, etc) făcute temeinic.
2) Soluții tehnice moderne, demne de anul 2021. Cu tuneluri la Bușteni și la Sinaia, nu cu traseu “la zi”, prin mijlocul stațiunilor.
3) Livrarea documentației pe sectoarele critice pe un calendar accelerat.
Ploiești-Brașov este o autostradă cu mult întârziată, iar lipsa ei duce la aglomerația infernală de pe Valea Prahovei”, mai scrie ministrul.

155 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here