Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a luat la ţintă distribuitorii de energie electrică, arătându-şi nemulţumirea faţă de practica acestora de a calcula un consum estimat.

Acesta susţine că în acest mod distribuitorii şi furnizorii estimează consumuri prea mari şi încarcă în acest fel facturile clienţilor. Ministrul a dat apoi un exemplu propriu cu factura pe care a fost nevoit să o plătească

„M-am trezit cu o factură pentru luna ianuarie, care probabil, dacă nu era aşa de mare, o plăteam şi nici nu sesizam. 9 milioane şi ceva de lei (lei vechi – n.r.)! Şi când m-am uitat pe factură, aveam un consum estimat de 1.500 de kW, în condiţiile în care în apartament acolo nu mai stă nimeni, băiatul lucrează în telemuncă şi nu stă în Bucureşti, lucrează de acasă, din Severin”, a povestit ministrul Energiei.

„Practic, furnizorii împreună cu distribuitorii încarcă facturile românilor prin estimări mai mari în această perioadă de iarnă, urmând ca ulterior, după o lună, două, trei, patru, cinci, în funcţie de consumul fiecăruia, să-şi recupereze banii.

Practic, se finanţează pe banii românilor fără dobândă, după părerea mea complet în afara oricărui cadru legal”, a adăugat Virgil Popescu. El a spus că este o practică ce caracterizează aproape toţi furnizorii. „Mie mi-au venit reclamaţii cam de la toţi”, a spus ministrul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.