Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat, că proiectul care va interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul public este aproape finalizat.

„Cât de curând. Proiectul este aproape finalizat. Mai avem consultări, astfel încât el să fie în primul rând constituţional. În acelaşi timp să nu creeze distorsiuni în economie. Aş vrea să reţineţi că aici e vorba de mai mult decât cumulul pensie salariu la stat. În primul rând, proiectul a izvorât din curentul care există în sistemul public ca odată pensionat în sistemul public, uneori chiar şi anticipat, a doua să te angajezi din nou la stat. Ori noi prin acest proiect dăm în primul rând posibilitatea oamenilor din sistemul public să muncească opţional dacă vor până la 70 de ani. În momentul în care fac acea opţiune să muncească până la 70 de ani să beneficieze de salariu, dar să nu poată să cumuleze şi pensia”, a spus Raluca Turcan, sâmbătă la Parlament, potrivit News.ro

De asemenea, acest proiect încurajează munca în sistemul public.

„Un alt lucru este de important e şi prevederea prin care odată ieşit la pensie din sistemul public, dacă vrei să te reangajezi, poţi să o faci în baza acestui proiect. Aşadar, acest proiect încurajează mult munca în sistemul public, menţinerea în viaţa activă şi respectarea unui principiu firesc, unui principiu moral – să nu poţi să cumulezi două surse publice de venit în acelaşi timp”, a explicat Raluca Turcan.

Întrebată despre posibilitatea ca profesorii să fie plătiți cu ora, Turcan a spus:

„Nu are rost să deschid discuția despre profesori, pentru că atunci se vor întreba alte categorii <>. Așa că, atunci când vom finaliza proiectul, vom prezenta toate detaliile”, a afirmat Raluca Turcan, spunând că a discutat cu ministrul Educației despre „cum ar trebui ca acest proiect să fie făcut cât mai bine”.

119 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here