Caută
Close this search box.

Ministrul Voiculescu, mesaj pentru elevi

vlad voiculescu

Elevii care vor merge de luni la şcoală nu au nevoie de adeverinţă medicală de la medicul de familie, iar copiii şi profesorii cu simptome specifice COVID vor fi testaţi cu teste antigen, a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

În plus, este nevoie de acordul informat al părinților pentru testarea elevilor, a mai precizat Voiculescu.

Totodată, în cazul unui elev cu simptome, primul care poate interveni este părintele care îl poate evalua şi decide dacă îl ţine acasă sau nu.

Voiculescu: Acordul părinţilor, pentru testare
„Este necesar din partea părinților să își exprime acordul informat cu privire la testare. Va exista pe pagina Ministerului Educației și pe pagina Ministerului Sănătății un formular-tip.

Pentru exprimarea acordului pentru testare. Este important pentru că doar testând putem să păstrăm pe toată lumea în siguranță”, a explicat Vlad Voiculescu.

Şeful de la Sănătate a precizat că vor exista teste rapide antigen la școli, o parte fiind deja distribuite prin DSP-uri.

În plus, medicii vor fi instruiţi pentru testarea anti-COVID.

Ce se întâmplă în cazul unui elev testat pozitiv
Întrebat ce se întâmplă în cazul unui în care un copil a fost testat pozitiv, ministrul Sănătăţii a spus că toți cei cu care a interacționat vor fi şi ei testați.

„Testarea se va face pentru cadrele didactice care au simptome, de asemenea, pentru copiii care au simptome, după aplicarea protocolului de izolare. Testarea se va face în cabinete medicale sau în izolator.

De asemenea, atunci când un copil este testat pozitiv, apoi urmează o anchetă epidemiologică. Ancheta epidemiologică va fi condusă de DSP de acolo.

Pentru asta va fi nevoie de colaborarea cu conducerea unității de învățământ. Asta înseamnă că acei colegi care au interacționat cu copilul diagnosticat cu COVID-19 vor trebui să fie testați, dacă există un consimțământ al părintelui.

Dacă nu există un consimțământ, se va lua legătura cu medicul de familie. E important ca lucrul acesta să se întâmple la timp”, a explicat ministrul.

Voiculescu: Nu e nevoie de adeverinţă de la medic, pentru luni
Cât priveşte adeverinţa de la medicul de familie pentru începerea școlii, Voiculescu a spus că aceasta nu este necesară.

„Nu e necesară o adeverinţă de la medicul de familie pentru începerea şcolii luni, 8 februarie”, a clarificat ministrul Vlad Voiculescu, spunând că a răspuns astfel multor întrebări pe care le-a primit.

Ministrul Sănătăţii, mesaj pentru elevi
În contextul pandemiei COVID, ministrul Sănătăţii spune că este nevoie mai mult ca oricând de curăţenie în şcoli şi le transmite şi elevilor un mesaj: să poarte mpşti de protecţie, să aibă grijă la igiena mâinilor şi să păstreze distanţa.

„Fiecare copil poate fi un mic erou dacă respectă aeste reguli şi fiecare poate să-şi păstreze familia în siguranţă”, a transmis, vineri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri