Caută
Close this search box.

Mirela Călugăreanu va conduce în continuare Fiscul Român

Mirela Călugăreanu

Mirela Călugăreanu, numită în funcție prima dată în luna iulie a anului 2017, rămâne în continuare la conducerea ANAF, informează Mediafax, a decis Biroul Politic Național al PNL.

Călugăreanu este în funcție de la 22 iulie 2017, după ce fostul premier Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan.

Înainte de a prelua conducerea ANAF, Mirela Călugăreanu a fost director executiv la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București (DGRFP – București), unde avea un venit anual de 105.000 de lei, potrivit declarației de avere.

După ce a fost înlăturată din funcţie şi înlocuită cu pila lui Darius Vâlcov, Mihaela Triculescu, Mirela Călugăreanu, în vârstă de 53 de ani, a fost numită iarăşi președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), tot în timpul guvernării PSD, spre finalul acesteia, și păstrată în funcție în timpul mandatului de premier al liberalului Ludovic Orban.

În luna septembrie a anului 2020 a fost numită președinte al Consiliului de Administrație al CEC Bank. Călugăreanu este economist, licențiată la Academia de Studii Economice din București. În 2014 și-a început doctoratul în finanțe la Sibiu, dar încă nu l-a finalizat.

A intrat pe piața muncii în anul 1991, ca inspector la Administrația Financiară din Sectorul 1 al Capitalei, apoi a lucrat într-o companie privată. A lucrat în Administrația Finanțelor Publice Sector 1 și în Direcția Generală a Finanțelor Publice a Municipiului București. În anul 2017, s-a angajat la ANAF.

Împreună cu soțul ei, Călugăreanu deține trei terenuri intravilane și unul agricol, două case de vacanță, una de locuit și un apartament, un autoturism Land Rover și minilingouri de aur în valoare de 8.600 de euro. În conturi are 78.000 de euro și 40.000 de lei.

În anul 2019, Călugăreanu a încasat de la CEC Bank 224.784 de lei, iar de la ANAF 115.011 lei. Funcția de cadru didactic la ASE i-a rotunjit semnificativ venitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri