Caută
Close this search box.

Moldova va primi 15 milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat Acordul de finanţare cu Comisia Europeană privind „Contractul de Rezilienţă COVID-19 pentru Republica Moldova”.

În urma semnării acestui acord, Republica Moldova va primi un ajutor de 15 milioane de euro în calitate de sprijin în eforturile de combatere a efectelor pandemiei.

„Acest ajutor este foarte important şi necesar pentru Republica Moldova. Voi insista ca banii să ajungă în sectoarele care au fost cel mai mult afectate de pandemie: în sistemul medical, agricultură, la întreprinderile mici şi mijlocii”, a declarat Maia Sandu.

„Voi cere, totodată, instituţiilor abilitate să monitorizeze cum sunt alocaţi aceşti bani, astfel încât ei să ajungă la oamenii care au cel mai mult nevoie de sprijin”, a adăugat ea.

Decretul pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de finanţare între Republica Moldova şi Comisia Europeană privind asistenţa financiară din partea Uniunii Europene destinată atenuării efectelor pandemiei a fost semnat la data de 17 februarie, ca urmare a discuţiilor avute de Maia Sandu în timpul vizitei sale la Bruxelles.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri