Caută
Close this search box.

Moscova se supără și o spune pe șleau: Manevrele SUA şi ale Turciei în Marea Neagră au caracter ANTIRUSESC

putin

Exerciţiile maritime comune ale SUA şi Turciei în apele Mării Negre sunt în mod evident îndreptate împotriva Rusiei, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de agenţia oficială rusă TASS în pagina sa web, potrivit AGERPRES.

‘Este evident pentru toţi că exerciţiile au un caracter antirusesc. Se desfăşoară chiar în apropiere de frontierele noastre, lângă coasta noastră de la Marea Neagră, ameninţând astfel pacea şi stabilitatea. Se pare că Flota a 6-a americană este nerăbdătoare să găsească un inamic în Marea Neagră, în zadar’, a afirmat Zaharova în cadrul unei conferinţe de presă la MAE rus.

În opinia sa, ‘provocator au răsunat în acest context declaraţiile făcute de unii oficiali ai Departamentului de Stat şi de la Pentagon, potrivit cărora prin aceste exerciţii Washingtonul, împreună cu aliaţii săi, contribuie la consolidarea securităţii în Europa”.

Pentru a consolida securitatea în Europa, Washingtonul ar trebui să influenţeze Kievul pentru a pune în aplicare acordurile de la Minsk, a adăugat ea.

Anterior, Flota a 6-a americană comunicase că nave de război ale SUA şi Turciei, cu sprijinul a două avioane de vânătoare turceşti F-16, au desfăşurat manevre comune la 9 februarie în Marea Neagră, având ca temă căutarea şi detectarea unui submarin al unui inamic imaginar. La acestea au participat distrugătoarele USS Porter (DDG-78) şi USS Donald Cook (DDG-75), un avion de patrulare maritimă Poseidon, două fregate turceşti şi două F-16 ale aviaţiei turce, notează TASS.

Citește și: Clotilde Armand preferă ”dracii”: ‘Așa este atunci când ești obișnuit să te uiți doar la diamante”

Agenţia de presă citează declaraţia Mariei Zaharova, dar fără să menţioneze Turcia, ci doar manevrele Flotei a 6-a americane în Marea Neagră.

În acest context, RIA Novosti notează că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat săptămâna trecută că Alianţa îşi va consolida prezenţa în Marea Neagră ca răspuns la acţiunile Rusiei ‘după anexarea ilegală a Crimeei’. În ultimul timp, a spus el, în regiune au fost trei nave de război americane, care au efectuat exerciţii cu flota ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri