Caută
Close this search box.

Nelu Tătaru, critici dure către ministrul Sănătăţii: Cum se putea evita tragedia de la Matei Balş. ”Avea acea ordonanţă de urgenţă!”

nelu tătaru

Medicul chirurg Nelu Tătaru revine în atenţia opiniei publice după ce a fost schimbat din funcţia de ministru al Sănătăţii. Liberalul îl atacă dur pe actualul ministru Vlad Voiculescu şi vorbeşte despre modul în care se putea evita tragedia de la Matei Balş.

Nelu Tătaru a subliniat a subliniat în mod explicit că actualul ministru avea o ordonanță de urgență ce trebuia folosită pentru a se evita incidentul cumplit în care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la Balș.

„E acel raport de după Piatra Neamț. S-a făcut solicitare către corpul de control, după cum știți Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Orban stipula pe fonduri europene pentru a reface aceste instalații. Din informaţiile mele, aceste OUG se afla pe masa inițiatorilor la Ministerul Sănătăţii si al Fondurilor europene. Noi avem acoperiri diferite: eu sunt chirurg, el economist şi abordarile sunt diferite.”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, sâmbătă seara, primele măsuri după incendiul de la Institutul „Matei Balș”. Ministrul a promis înființarea unui fond național pentru siguranța pacienților în spitale și, pentru a reduce presiunea pe secțiile care tratează COVID, toate locurile noi pentru vaccinarea anti-COVID vor fi în următoarele săptămâni doar pentru vârstnici, bolnavii cronici, persoane cu handicap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri