Caută
Close this search box.

Nicușor Dan: Am prezentat un proiect pentru metroul de suprafață

Nicuşor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că a prezentat un proiect pentru rețeaua de metrou de suprafață, iar inițiativă are și acordul Ministerului Transporturilor.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, despre metroul de suprafață

„Am prezentat un proiect, care are și acordul Ministerului Transporturilor, pentru metroul de suprafață. Există zone în București care nu sunt conectate, care nu au încă metrou și care nu sunt bine conectate cu alte zone de interes din București. Unul dintre punctele importante din această rețea de metrou de suprafață este zona Giurgiului-Ferentari, acolo vorbim de 200.000 de oameni, care pot să fie conectate direct cu Pipera, care pot să fie conectate direct cu Gara de Nord, cu AFI, cu Aeroportul Otopeni. Prin PUZ Sector 5, pe această linie de tren pe care există fizic, Primăria Sectorului 5 vrea să pună alte blocuri între blocurile care deja există în acea zonă”, a declarat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, într-o conferință de presă desfășurată miercuri.

Edilul s-a arătat drept un „adept al dezvoltării”.

„Am spus de mult timp că orașul acesta are nevoie de dezvoltare și că eu sunt adept al dezvoltării. Am vorbit de metrou de suprafață, de extinderea rețelei de tramvai, de Șoseaua de Centură de electrificarea transportului, parcări la intrare în oraș, de săli de conferințe, de sală polivalentă. Dar această dezvoltare înseamnă să te duci deodată cu infrastructura pe ce înseamnă imobile de birouri și locuire”, a mai adăugat Nicușor Dan.

În conferința de presă de miercuri, primarul general al Capitalei a vorbit despre situația PUZ-urilor din sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, în contextul în care va solicita Consiliului General al Municipiului București (CGMB), în ședința din 26 februarie, suspendarea pentru doi ani a acestor Planuri Urbanistice Coordonatoare.

„Cu titlu general: urbanismul din ultimii ani din București a fost o golănie. Cele 5 PUZ-uri au fost apogeul. Bucureștenii stau de ani de zile în trafic din cauza acestui tip de urbanism, cartiere întregi nu au școli din aceeași cauză, un oraș cu un potențial turistic uriaș e prezentat în reviste drept cea mai urâtă capială, sunt zeci de mii de oameni care și-au pus toată agoniseala de-o viață într-o casă și s-au trezit cu un bloc la ferească. Cele mai nocive lucruri din aceste PUZ-uri: E absolut scandalos ca în situația în care avem o poluare a aerului, zeci de mii de copii cu boli respiratorii din această cauză, zeci de mii de bătrâni cu boli cardio-vasulare din această cauză sute de hectare de spațiu verde, prin aceste PUZ-uri, urmează să devină spații construibile. E inadmisibil!”, a mai spus edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri