Caută
Close this search box.

Noi informații în ancheta de la Spitalul Județean Suceava, unde s-a înregistrat primul focar de covid: Greșelile fostei conduceri a dus la morartea a 28 de pacienți

suceava

Apar noi informații din acheta deschisă anul trecut la Spitalul Județean de Urgență din Suceava, acolo unde s-a înregistrat primul mare focar de COVID din România, relatează ProTv.

Procurorii spun că un cumul de greșeli comise de fosta conducere ar fi dus la moartea a 28 de pacienți și la vătămarea corporală a alor trei persoane.

În dosar sunt patru suspecți: managerul spitalului de la acea vreme, directorul medical, directorul de îngrijiri, dar și medicul infecționist de la DSP. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu, neluarea masurilor de sănătate și securitate în muncă și zădărnicirea combaterii bolilor.

Mai exact, spun anchetatorii, nu s-au respectat masurile dispuse la nivel central, așa că virusul s-a răspândit rapid printre pacienți și cadre medicale, iar focarul a fost scăpat de sub control. Spitalul a fost trecut ulterior sub conducere militară, relatează ProTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri