Caută
Close this search box.

Noi restricții în țări din Europa, după ce a apărut o mutație californiană a SARS COV-2

A apărut o nouă variantă a coronavirusului – mutația californiană. Un studiu publicat astăzi într-o prestigioasă revistă medicală americană arată că varianta a fost detectată în sudul Californiei și a ajuns în Europa. Nu se știe, deocamdată, dacă e mai virulentă decât mutațiile deja existente. ​

În Europa, Austria a izolat regiunea Tirol, unde circula varianta sud-africană, iar Germania oprește traficul la granițele cu Cehia, Slovacia și Austria, tot din cauza mutațiilor SARS-CoV-2, transmit știrile TVR.

Varianta californiană a fost depistată în aproape jumătate din mostrele prelevate în luna ianuarie. Din California, s-a extins în aproape toate statele americane, dar și peste graniță, în 6 țări, între care Danemarca și Marea Britanie.

Dr. Jasmine Plummer, expert genomică aplicată: „Cu cât se vaccinează mai multa lume, cu atât avem mai puţine griji legate de noile tulpini. Ce se ştie până acum despre varianta britanică e îmbucurător, majoritatea vaccinurilor sunt eficace. Facem studii şi sperăm că e valabil şi în cazul mutaţiei californiene.”

Provincia austriacă Tirol, unde sunt sute de infectări cu tulpina sud-africană, a fost practic izolată. Cei care vor să iasă din Tirol trebuie să aibă test COVID negativ. Sunt zeci de filtre de poliție, dar și numeroase puncte de testare.

Închiderea granițelor era inevitabilă, afirmă Germania, care a închis punctele de trecere cu Cehia, Slovacia și provincia Tirol. Se poate intra doar cu test covid negativ.

Polonia relaxează din restricții: se redeschid, la capacitate redusă, centre sportive, hoteluri, teatre, cinematografe.

Franța a devenit prima țară din lume care recomandă vaccinarea cu o singură doză a celor ce au avut COVID. Într-un aviz trimis guvernului, Înalta Autoritate Sanitară propune ca foștii infectați să fie inoculați o singură dată, la 3 până la 6 luni de la vindecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri