Caută
Close this search box.

Noul city manager angajat la Câmpulung, de Elena Lasconi, a renunţat la SUA pentru România

ioana marcu

Ioana Marcu, o tânăra de 33 de ani care a luat una dintre cele mai mari medii din România la examenul de Bacalaureat din 2006, iar apoi a lucrat pentru o perioadă în Statele Unite, este noul city manager al orașului Câmpulung Muscel, condus de Elena Lasconi.

Potrivit adevărul.ro, Ioana Marcu a absolvit Colegiul Național „Dinicu Golescu” din oraș, în 2006, obținând cea mai mare medie la bacalaureat din Argeș și a treia din România. Ioana este licențiată în Relații Economice Internaționale la ASE București, având și un master în Geopolitică și Afaceri Internaționale, tot la ASE București.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Ioana Marcu a fost aleasă consilier local din partea USR, dar odată cu numirea în noua funcție și-a dat demisia din Consiliul Local.

Sursa citată mai arată că Ioana Marcu a lucrat doi ani și trei luni pentru gigantul HP. Performanțele la acest loc de muncă i-au adus distincția HP Young Talent, ce premia 2 din 2.000 de angajați și le oferea șansa de a lucra într-un birou din străînătate, în acest caz Barcelona.

Ioana Marcu a făcut consultanță în afaceri în America pentru companii-gigant de peste Ocean, precum Johnson&Johnson, Valssis, KOWA Pharma sau BIVI.

„Este o foarte mare fractură între așteptări și realitate, și în bine, și în rău, în sensul că privim funcționarii publici că pe niște stătători profesioniști degeaba și nu sunt toți la fel. Există în administrația locală din Câmpulung Muscel oameni ce sunt pe baricade la muncă timp de 12 ore pe zi și de-abia se mai mișcă de dureri de spate.

Evident, avem și exemplele opuse. Sunt mulți oameni în administrația publică necoordonati și expuși. Mulți dintre ei nici nu au ieșit din Câmpulung. Și atunci este foarte greu să vorbești despre digitalizare, în condițiile în care ei purtau corespondența oficială de pe adresa personală de e-mail, nimeni nu s-a ocupat să le facă adrese oficiale de e-mail la Primăria Câmpulung.

Erau și angajați ce lucrau exclusiv pe hărții. Încet-încet începem să digitalizăm activitățile”, a declarat Ioana Marcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri