Caută
Close this search box.

Noul sef delegat al DIICOT este controversatul procuror Robert Fleckhammer

diicot

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea lui Robert Fleckhammer în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT, deși mai multe ONG-uri au trimis o scrisoare Consiliului, în care își exprimau îngrijorarea în legătură cu această numire.

Robert Fleckhammer, care ocupă în prezent funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT, va fi delegat ca șef al acestei secții începând cu 8 februarie, pe o perioadă de maximum 6 luni. Decizia a fost luată în CSM cu patru voturi ‘pentru’ și trei ‘împotrivă’, informează Agerpres.

Mai multe ONG-uri au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, printr-o scrisoare deschisă, să nu-l numească pe Robert Fleckhammer în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT, semnatarii fiind nemulțumiți de modul în care acesta a instrumentat două dosare în care erau implicați și jurnaliști.

ONG-urile respective, printre care Asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului, Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, Asociația Inițiativa pentru Justiție și Fundația Freedom House România și-au exprimat îngrijorarea cu privire la felul în care au loc numirile unor procurori în funcții de conducere, la DIICOT.

„Drept urmare, solicită CSM să acorde maximă responsabilitate discuțiilor referitoare la ‘Propunerea de delegare în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT a domnului Fleckhammer Robert’, ce se află pe ordinea de zi a CSM mâine, 2 februarie 2021.

ONG-urile consideră că orice funcție de conducere într-un parchet, cu atât mai mult în unul specializat precum DIICOT, ar trebui să fie ocupată de procurori cu activitate profesională solidă și necontestată.

Din păcate, opinia publică a criticat felul în care unele dosare au fost instrumentate de către procurorul pentru care se solicită delegarea în funcția de procuror șef, în special dosarul magistraților și jurnaliștilor filati, precum și dosarul Radio România”, se arată în scrisoarea trimisă la CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri