Caută
Close this search box.

O asistentă de la Institutul Balş spune că stă cu calorifere electrice. În saloane, prizele atârnă

Institutul Balş

O angajată de la „Matei Balș” a vorbit, sub protecția anonimatului, despre problema căldurii în spital și despre infrastructura învechită. Femeia a explicat că spitalul s-a confruntat cu o lipsă mare de căldură, anul trecut, de sărbători, potrivit jurnalistei Alina Manolache.

După sărbători, Institutul Matei Balș a avut căldură, dar nu la parametri optimi. Folosirea aerotermelor se practica, deși regulamentul interzicea introducerea lor în spital. Inclusiv personalul folosea, noaptea, calorifere electrice, ca să se încălzească.

Adevărata problemă, spune femeia, era starea prizelor. „Atârnau pur și simplu!” Mai ales prizele de oxigen nu făceau față la presiunea necesară și se tot stricau.

Era nevoie de butelii de oxigen suplimentare, tocmai pentru că prizele nu rezistau la presiunea de oxigen necesară pentru a trata toți pacienții.

Abia la un an de la debutul pandemiei, la Matei Balș se fac investiții în țevile de oxigen pentru a asigura presiunea necesară.

Electricienii nu mai intrau în saloanele COVID ca să verifice prizele, de teama virusului.

Iată declarațiile: „Într-adevăr a fost o avarie și atunci nu a fost căldură deloc, undeva înainte de sărbători. A fost o avarie mare și erau mai multe spitale afectat din sectorul 2. Acum nu s-a mai plâns nimeni. Într-adevăr, mai sunt pacienți care sunt mai friguroși, li se pare că e insuficiență căldura din salon, asta e partea a doua. După sărbători însă nu au mai fost probleme.”

„De obicei, nu prea avem voie să lăsăm pacienții cu aeroterme personale, dar e posibil ca asistenta șefă să le dea voie să intre cu aerotermă.”

„Și angajații mai folosesc aeroterme, în spațiul redus în care stau, unde stau toți grămadă. Și, într-adevăr, noaptea, când sunt de gardă, mai folosesc și ei calorifere. Căldură e, dar nu e întotdeauna la parametrii la care ar trebui. Nu mai e căldura care era în anii trecuți.”

„Noi știm foarte bine cum sunt prizele acolo, sunt vai de mama lor. Atârnă prizele.”

„Prizele de oxigen erau o mare problemă. Nu făceau față la ce ceream noi. Aduceam butelii din gardă. În lunile full, când aveam pacienți în gardă, îi țineam în locuri improvizate, am funcționat cu butelii. Nu mai aveam butelii, toate erau pe secție. Presiunea de oxigen era foarte mică și la majoritatea pacienților aveam două surse de oxigen.”

„Abia acum s-au apucat să ne pună alte țevi cu o presiune mai mare care să acopere nevoia noastră de oxigen.”

„Se pune problema că, mai ales de când suntem cu COVID, nu mai intră meseriașii să-și facă treaba pentru că le e frică, pentru că nu au spor, au tot felul de motive.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri