Caută
Close this search box.

O muncitoare din Brașov a primit din greșeală un salariu de peste 20.000 de euro

O angajată a unei fabrici din Brașov a fost trimisă în judecată, după ce firma la care lucrează i-a transferat în cont, din greșeală, peste 100.000 de lei, iar muncitoarea a refuzat să restituie banii. Procesul este pe rolul Curții de Apel Brașov, iar sentința finală a rămas în pronunțare.

O tânără de 31 de ani din județul Brașov, care s-a trezit în cont cu echivalentul în lei a 23.000 de euro, a fost trimisă în judecată pentru însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, după ce a refuzat să returneze banii, informează Ziare.com.

Norocul a dat peste tânăra de 31 de ani în martie 2019, când fabrica la care lucra i-a transferat în cont suma de 112.194 de lei (n.r. – aproximativ 23.000 de euro), cu 110.597 de lei mai mult decât salariul pe care firma dorea să îl transfere angajatei.

Potrivit rechizitoriului, după ce au constatat că au transferat uriașa sumă de bani în contul angajatei, reprezentanții firmei au încheiat cu tânăra un angajament de returnare a banilor, lucru care nu s-a întâmplat, tânăra folosind salariul de peste 20.000 de euro în interes propriu.

În urmă acestei situații, reprezentanții firmei la care lucra tânăra au făcut plângere penală, iar angajata a fost trimisă în judecată. În proces, inculpata a recunoscut toate acuzațiile, cerând să fie judecată în procedura simplificată.

În urma procesului, Judecătoria Brașov i-a aplicat tinerei o pedeapsă de două luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Practic, aplicarea pedepsei a fost amânată, ceea ce înseamnă că tânăra o să aibă cazierul curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri