Caută
Close this search box.

O rețea de apă potabilă din Florida, contaminată prin piraterie informatică

apa de robinet

Un pirat informatic a reuşit să acceseze fraudulos reţeaua de computere a unei uzine de aprovizionare cu apă potabilă din Florida şi a plasat o serie de comenzi pentru a creşte până la un nivel periculos concentraţia unui aditiv chimic, a anunţat luni Poliţia locală, citată de AFP.

Din fericire, actul de piraterie cibernetică produs într-o periferie a oraşului Tampa a fost imediat remarcat şi o corecţie a fost realizată, pentru ca niciun consumator local să nu se afle în pericol, a dezvăluit Bob Gualtieri, şeriful din comitatul Pinellas, citat de Agerpres.

Atacul cibernetic ilustrează pericolele la care hackerii pot să supună infrastructuri importante din Statele Unite, a adăugat şeriful.

Accesarea frauduloasă a sistemului informatic de la uzina de tratare a apei din Oldsmar a fost remarcată vineri de un tehnician, care a constatat cu surprindere că cineva deplasa de la distanţă cursorul mouse-ului său, făcând clicuri pentru a schimba concentraţia hidroxidului de sodiu din apă.

Această substanţă, crucială pentru a controla un mediu alcalin sau pentru a regulariza aciditatea apei, este corozivă şi periculoasă atunci când se află în concentraţii ridicate.

Citește și: Marele scriitor şi scenarist francez Jean Claude Cariere a murit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri