Caută
Close this search box.

OMS transmite că ancheta inspectorilor săi nu schimbă radical imaginea asupra pandemiei

oms

Șeful echipei de experți conduse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care investighează originile COVID-19, a transmis că ancheta făcută în Wuhan a scos la iveală noi informații, dar nu a schimbat radical imaginea pandemiei, informează Ziare.com.

Peter Ben Embarek, specialist virusolog din cadrul OMS, a declarat că demersurile pentru identificarea originilor coronavirusului indică un rezervor natural la lilieci, dar este improbabil ca aceștia să fi fost în Wuhan, orașul din centrul Chinei unde au fost descoperite primele cazuri de coronavirus, la finalul lui 2019.

„Nu există probe suficiente (…) pentru a stabili dacă SARS-CoV-2 s-a propagat în Wuhan înainte de decembrie 2019”, a precizat Liang Wannian, șeful delegației de cercetători chinezi.

Această metropolă din centrul Chinei, care pentru o perioadă a fost epicentrul epidemiei, a fost primul loc din lume unde au fost raportate cazuri de COVID-19. Pandemia a provocat de atunci peste 2,3 milioane de decese în lumea întreagă.

În plus, transmiterea de la un animal este probabilă, dar acesta nu a fost încă identificat, a mai precizat expertul.

Misiunea OMS, care încearcă să depisteze originile transmiterii virusului la om, considerată esențială în lupta contra unei potențiale viitoare pandemii, a fost pornită cu dificultate, China părând foarte reticență în a permite accesul specialiștilor internaționali în diverse discipline precum epidemiologie, dar și zoologie.

OMS preconizase anterior că va trebui să ne înarmăm cu răbdare până când vom găsi un eventual răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri