Caută
Close this search box.

Orban, despre alocaţii: Există un angajament al nostru de a dubla etapizat alocaţia

orban

Ludovic Orban a afirmat, întrebat miercuri dacă liberalii vor susţine amendamentul PSD la buget pentru creşterea alocaţiilor pentru copii, că există un angajament al PNL, conform legii adoptate în 2019, de a dubla alocaţia şi că din anul 2005 şi până în prezent dublarea alocaţiilor a fost decisă în special de PNL.

El a amintit că două majorări ale alocaţiilor pentru copii au fost impuse de PNL, din opoziţie.

„Ştiţi foarte bine poziţia noastră pe care am prezentat-o încă din momentul în care PSD a impus o nouă dublare a alocaţiilor, după dublarea alocaţiilor din 2019. Din 2005 până astăzi, dublarea alocaţiilor sau creşterea alocaţiilor a fost decisă în special de PNL şi două creşteri ale alocaţiilor pentru copii au fost impuse de PNL din opoziţie.

Am spus că există un angajament al nostru de a dubla alocaţia, conform legii adoptate în 2019, etapizat. Şi de altfel a mai crescut anul acesta cu încă 20%, o cincime din creşterea care fusese prevăzută de la data de 1 ianuarie”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri dacă PNL va susţine amendamentul PSD la bugetul de stat pe 2021 pentru creşterea alocaţiilor pentru copii, conform News.ro.

Liderul liberalilor a mai spus că deficitul bugetar trebuie redus gradual şi trebuie ţinut cont de acest lucru atunci când vine vorba de cheltuieli.

„Acestea sunt resursele de care dispunem, noi trebuie să alcătuim un buget care uşor-uşor să reducem gradual deficitul bugetar, astfel încât într-un termen rezonabil, stabilit în negociere cu Comisia Europeană, să revenim la un deficit de sub 3% din PIB şi în toate deciziile pe care le luăm privitor la cheltuieli trebuie să ţinem cont de acest obiectiv.

Obiectivul nostru, mai ales în bugetul de anul acesta, care este un buget după o gravă criză economică mondială determinată de pandemia venită de nicăieri, este un buget care trebuie să pună bazele reechilibrării şi în acelaşi timp să pună bazele unei relansări economice cât mai rapide.

Până la urmă, numai dacă ai o creştere economică solidă, o creştere economică sustenabilă care să fie bazată pe motoare de creştere sănătoase poţi să îţi permiţi ulterior să creşti veniturile populaţiei, indiferent că e vorba de pensii, de alocaţii, de sectorul privat sau de alte categorii de venituri, venituri din dividende”, a conchis Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri