Caută
Close this search box.

Orban, despre anunţul lui Ciolacu, privind proectul eliminării pensiilor speciale: Încearcă şi ei să prindă trenul…

orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunţat că PNL a decis în Biroul Politic, în unanimitate, să susţină proiectul de lege care modifică statutul deputaţilor şi senatorilor, prin care se desfiinţează pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor.

„Noi o să votăm, cât se va introduce în dezbaterea Camerelor Reunite acest proiect de lege, noi o să votăm pentru”, a dat asigurări şeful liberalilor.

Totodată, Ludovic Orban a precizat că PNL a înaintat proiectul de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale, şi asta „încă din legislatura trecută”, şi l-a acuzat pe Ciolacu că la vremea respectivă a refuzat să susţină iniţiativa legislativă, preferând să joace „comedia cu demisia înainte de încetarea mandatului”.

„De asemenea, ca să fiu corect, există un proiect de lege înaintat şi de colegii noştri de la USR-PLUS. Iar legislatura trecută, când PSD a avut majoritate parlamentară, aceste două proiecte de lege au fost ţinute în sertare.

Mai mult decât atât, şi-au schimbat părerea între timp. Preşedintele PSD, întrebat fiind, când a jucat comedia cu demisia, dacă susţine proiectele de lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari, nu a spus că le susţine.

Pentru că dacă le susţinea, ele erau adoptate. De altfel, când a venit comedia cu demisia înainte de încetarea mandatului, noi am spus că cea mai simplă cale de a rezolva această problemă este adoptarea proiectului de lege depus de PNL, prin parlamentari cunoscuţi precum Florin Roman şi alţii, care rezolvă această problemă.

Nu au vrut să rezolve această problemă”, a argumentat Ludovic Orban. Fostul premier susţine că „acum, când avem noi majoritate şi arătăm că vrem să rezolvăm această problemă, încearcă şi ei să prindă trenul”.

„L-au pierdut, când au avut majoritate parlamentară. Să nu uităm niciodată că cel ce a introdus pensiile speciale pentru parlamentari, că aproape toate pensiile speciale au fost ale PSD, când au avut majoritate parlamentară. PNL a votat împotriva modificării legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, care a instituit acest drept pentru parlamentari”, a reiterat liderul PNL.

Declaraţiile lui Ludovic Orban vin pe fondul acuzaţiilor emise, miercuri, de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la adresa Guvernului Cîţu, social-democratul anunţand că partidul său a decis să depună proiect pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri