Caută
Close this search box.

Pacient mort la Spitalul din Făgăraş, cu două certificate de deces şi două diagnostice diferite

Haos și pericol pentru familie în cazul pacientului decedat la Făgăraș, pe numele căruia au fost emise două certificate de deces.

Deși bărbatul fusese testat pentru COVID cu puțin înainte să moară, nu toate cadrele medicale știau de probele recoltate. Culmea, tot familia a anunțat apoi spitalul.

Emil Mocan avea 74 de ani și a decedat pe 1 ianuarie la spitalul municipal din Făgăraș. În cele 13 zile de spitalizare, pacientul a fost testat pentru Covid de două ori. Primul rezultat a fost negativ. Al doilea, venit când pacientul era deja mort și se afla la capelă, era pozitiv.

„În acte nu există COVID, nimic. După două-trei ore am primit un mesaj pe telefonul mobil de la DSP, cică ar fi avut COVID. Am sunat la spital și la spital mi-a spus că trebuie să-l înmormântăm exact în noaptea asta.

Cum să-l înmormântez exact atunci, nu e făcută groapă, nu e vorbit cu preotul, nimic, nu pot să-l înmormântez doar așa. Mai departe, l-au luat ei, au sunat la pompe funebre, l-au luat, nu știm unde l-au dus, nu mi-a răspuns nimeni la întrebare, absolut nimic”, povesteşte Claudiu Mocan, fiul decedatului, potrivit reportajului Digi24.

Potrivit protocolului, o dată cu testarea COVID, pacientul decedat nu poate fi scos din spital până nu vine rezultatul. Or, în acest caz, medicii nici nu știau de recoltarea celui de-al doilea test.

Medicii au aflat și că mortul fusese infectat cu noul coronavirus tot de la fiul pacientului. Astfel că, o dată cu rezultatul testului, au fost nevoiți să modifice certificatul constatator.

Marius Moldovan, medic specialist Medicină Internă: „Ne-a sunat că a primit un mesaj de la DSP că rezultatul este pozitiv. Este o completare doar a diagnosticului etiologie COVID, pentru în cazul în care cineva intenționa să verifice de ce a fost înmormântat prin protocolul COVID, să existe dovada că domnul a fost COVID pozitiv”.

În urma sesizării făcute de fiul bărbatului decedat, la spitalul din Făgăraș a fost deschisă o anchetă internă.

„Ancheta este în desfășurare. Cum am aflat, când a trimis domnul Mocanu sesizare, am convocat Comitetul de disciplină. Se analizează cazul”, explică Mihaela Pandrea, manager Spitalul Municipal Făgăraș.

Claudiu Mocan, fiul decedatului: Ei l-au trecut de COVID a doua oară, dar DSP-ul nu m-a ținut 14 zile în izolare. Nu au venit nici la înmormântare să întrebe pe nimeni, nimic.

Nu știu, a fost COVID, atunci de ce nu am stat 14 zile în izolare?! Eu l-am atins de nu știu câte ori, am stat două ore numai lângă el.

Fiul pacientului mort a depus plângeri la Poliție, Parchet, dar și la Colegiul Medicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri