Caută
Close this search box.

Pârtiile, mai pline în timpul săptămânii decât în weekend. Măsurile luate de autorități

Dornici să evite cozile foarte mari din weekend, amatorii sporturilor de iarnă aleg să meargă la munte în timpul săptămânii. Sunt însă mulți care-și fac în acest fel socoteala, iar așa s-a ajuns într-o situație paradoxală: în timpul săptămânii vin pe pârtii mai mulți turiști decât în weekend. O spune clar statistica trecerilor la turnicheții instalațiilor de transport pe cablu.

Cel mai mare număr de întrări s-a înregistrat într-o zi de joi, pe 28 ianuarie, când au fost aproape 25.000 de treceri la turnicheții instalațiilor de transport pe cablu. Aceeași statistică spune că, în total, în luna ianuarie au fost aproximativ 631.000 de treceri.

Explicația este simplă: mulți dintre turiști și-au dorit să evite aglomerația care se formează în mod normal la sfârșitul săptămânii și au decis să vină în timpul stațiunii.

Autoritățile au luat mai multe măsuri: au deschis mai multe dintre instalațiile de transport pe cablu și le recomandă turiștilor să folosească toate aceste instalații pentru a diminua din aglomerație.

Mii de elevi care au terminat primul semestru de şcoală online îşi petrec vacanţa pe pârtie. În Poiana Braşov, au fost peste 1000 de oameni la coada de la telegondolă înainte de deschidere. Iar în Buşteni şi alte staţiuni montane, jandarmii au dat avertismente pe bandă rulantă. Dar asta nu a ştirbit cu nimic bucuria turiştilor.

După un semestru de ore online, sute de copii au lăsat deoparte calculatorul şi s-au bucurat de zăpadă.

La urcarea pe pârtia de săniuş, distanţa a fost impusă de sănii, în timp ce la coborâre – căzăturile au făcut legea distracţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri