Persoanele vulnerabile se pot înscrie acum pe platforma informatică! Sunt 156.000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu Pfizer, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit site-ului RO Vaccinare, persoanele cu boli cronice, cu vârste de peste 65 de ani și cele cu dizabilități se pot programa pentru vaccinarea cu serul Pfizer BioNTech, începând din această dimineață, prin următoarele modalități:

– platforma de programare (programare.vaccinare-covid.gov.ro);

– medicul de familie sau medicul curant;

– Call Center la numărul unic 021.414.44.25;

– direcțiile de asistență socială.

Sunt deschise programările în vederea vaccinării cu serul AstraZeneca pentru persoanele prevăzute în Etapa a II-a și eligibile pentru acest vaccin.

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 transmite că sunt 130 de cabinete noi de vaccinare.

„Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând din 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități”, potrivit sursei citate.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca, precizează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

85 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here