Poliţia Capitalei a demarat procedura de renumărare a voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti, câștigate de Clotilde Armand. Este pentru prima dată în istoria recentă când numărătoarea voturilor se reia prin procedură penală, după validarea mandatului primarului ales.

Legea electorală nu reglementează o astfel de situaţie, în timp ce legea penală ar putea duce la anulLarea mandatului primarului ales.

Rezultatul alegerilor locale din septembrie 2020 nu mai poate fi schimbat, deoarece mandatul câștigat a fost validat de judecător, iar Clotilde Armand a depus jurământul de investitură, susține președintele Autorității Electorale Permanente.

Important nu este numărul voturilor câștigate, ci modul în care au fost obținute, explică fostul judecător militar Constantin Udrea, potrivit TVR.

Din punct de vedere penal, o eventuală anulare a mandatului ar putea avea consecințe și asupra documentelor semnate de primar doar dacă ar fi atacate în instanță. Va dura însă până la o soluție finală. După ce se termină renumărarea voturilor la sectorul 1 și se adună toate probele, procurorul decide dacă trimite sau nu dosarul în instanță.

247 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here