Caută
Close this search box.

Poluatorii principali din Bucureşti nu ţin cont de lege

Șantierele de construcție din Capitală care nu respectă normele minime de curățenie au umplut marile bulevarde de noroi și praf. În timp ce pietonii se plâng că aerul este din ce în ce mai greu de respirat, șoferii se tem pentru siguranța lor.

Fenomenul pare că a luat amploare, iar amenzile se pare că nu îi sperie pe cei care încalcă legea având în vedere că numai anul trecut Poliția Locală a Municipiului București a verificat aproape 1.000 de șantiere și a dat amenzi de peste un milion de lei.

În sectorul 2 al Capitalei, basculantele care intră și ies din șantier nu sunt curățate, praful și noroiul se împrăștie pe carosabil și celelalte mașini duc mizeria pe sute de metri, arată TVR. Când văd camera de filmat, câțiva muncitori se mobilizează și pun mâna pe mătură.

În Sectorul 1, pe șoseaua Pipera, câteva cife împrăștie zeci de kilograme de ciment pe asfalt, când pleacă de la semafor.

Constructorii, mari generatori de praf, nu țin cont de lege.

În actul de reglementare de la Mediu se spune foarte clar. Nu ai voie să transporți fără să speli roțile și utilajul cu care transporți, folosești prelata. La ieșirea din șantier există un decantor special pentru a separa hidrocarburile de grosier.

Regulile rămân însă doar pe hârtie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri