Caută
Close this search box.

Prefectura va ataca hotărârea CL Sector 1 privind administrarea spitalelor dacă e nelegală

Prefectura Capitalei va ataca hotărârea Consiliului Local Sector 1 privind transmiterea terenurilor şi clădirilor de la patru spitale în administrarea acestor unităţi sanitare, dacă actul normativ va fi considerat nelegal, a declarat, vineri, prefectul Traian Berbeceanu.

Cele patru spitale sunt: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Nu are nicio importanţă ce declaraţii publice fac partidele politice sau oamenii politici, hotărârea de Consiliu Local încă nu a ajuns la Prefectură. Instituţia Prefectului exercită controlul de legalitate, când o vom avea, vom analiza foarte bine situaţia şi dacă considerăm că este nelegală, categoric o vom ataca„, a afirmat Berbeceanu, citat de Agerpres.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că în ședința Consiliului Local au fost trecute 4 spitale de la primăria de sector la Consiliul General al Municipiului București și că nu s-a pus problema tăierii finanțării pentru acestea.

Armand a mai spus că decizia a fost luată, de fapt, printr-o hotărâre de Consiliu local în 2010 și că există o hotărâre de guvern care prevede că aceste spitale sunt finanțate de stat.

În replică, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a răspuns că Primăria Capitalei este dispusă să preia acele proiecte și instituții din București de care „nu se poate ocupa” altcineva.

Citește și: Firea: Proiectul lui Clotilde Armand care transferă patru spitale în administrarea primăriei Capitalei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri