Caută
Close this search box.

Preoţii, îndemnaţi să ceară bani „cu decenţă”

părintele necula

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, i-a rugat pe preoţi să ceară „cu decență” contribuţiile băneşti. În acest sens a trimis o circulară către parohii în care menționează că există doar o singură taxă și aceea se va stabili de către consiliul parohial, taxă pentru concesionarea și întreținerea locurilor de înmormântare din cimitire”, transmite, miercuri, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

De asemenea, tot în hotărârea Sfântului Sinod se spune despre contribuțiile benevole că reprezintă „sumele oferite de credincioși cu ocazia săvârșirii unor Sfinte Taine și ierurgii. Cuantumul acestora este stabilit de către Consiliul Parohial și are în vedere cheltuielile de funcționare a parohiilor. Sfântul Sinod a reiterat interdicția condiționării oficierii de către preot a slujbei înmormântării de plata vreunei taxe mai ales în cazul familiilor sărace, dar parohiile consideră necesare contribuțiile benevole ca donație din partea familiei pentru întreținerea bisericii parohiale.

În aceste cazuri, preotul trebuie să elibereze chitanțe familiilor care au donat banii respectivi”, conform preotului Alexandru Flavian Sava, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri