Autorităţile sanitare au recomandat vineri o singură doză de vaccin împotriva COVID-19 pentru persoanele „care au fost deja infectate” cu noul coronavirus.

Persoanele vindecate de COVID-19 „au dezvoltat deja o memorie imunitară în timpul infecţiei. Doza unică de vaccin va juca astfel un rol de rapel”, a explicat Înalta Autoritate pentru Sănătateîn recomandarea sa, care trebuie să primească aprobarea guvernului.

Autoritatea franceză recomandă, de asemenea, să se aştepte „mai mult de trei luni” după boală, „de preferinţă şase luni”, înainte de a se administra această doză unică de vaccin.

„Până în prezent, nici o ţară nu s-a poziţionat în mod clar asupra unei vaccinări cu o singură doză pentru persoanele care au contractat COVID-19 înainte de vaccinare”, a subliniat vineri  Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franţa (HAS) .

Franţa devine astfel prima ţară care a făcut această recomandare, relatează AFP, citată de Agerpres.

În ultimele zile, această soluţie a fost menţionată în mai multe studii realizate în Statele Unite şi Italia şi care nu au fost încă evaluate de alţi oameni de ştiinţă.

113 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here