Caută
Close this search box.

Primăria Oradea a fost amendată de Primăria Aiud

Primăria Oradea

Un conflict bizar între Primăria Aiud (judeţul Alba) şi Primăria Oradea se tranşează în instanţă. În anul 2020, funcţionarii Primăriei Aiud le-au cerut celor de la Oradea informaţii fiscale despre un bihorean, mai precis dacă respectivul achitase sau nu o serie de amenzi, şi susţin că nu le-au primit.

Drept urmare, Primăria Aiud a încheiat unilateral şi fără semnătura unor martori un proces verbal de amendă, în valoare de 1.500 de lei, pentru Primăria Oradea.

Primăria Oradea a contestat în instanţă procesul verbal, cerând anularea lui. Judecătoria Aiud a decis la începutul lunii februarie să dea dreptate municipalităţi orădene, însă sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Potrivit sursei menţionate, care citează motivarea Judecătoriei în acest caz, Primăria Aiud a amendat-o cu 1.500 lei pe cea din Oradea fiindcă, deşi a cerut informaţii fiscale despre o persoană din Bihor, acestea n-ar fi fost furnizate în termenul legal de 15 zile.

În realitate, angajaţii Primăriei Oradea au transmis reprezentaţilor Primăriei Aiud datele cerute, dar telefonic, menţionează Alba24.ro. În motivarea instanţei se arată că, în pandemie, Primăria Oradea obișnuia să transmită astfel de informaţii telefonic sau prin email.

Mai mult, persoana despre care funcţionarii din Aiud doreau mai multe informaţii demonstrase prin chitanţe că şi-a plătit amenzile, au mai subliniat judecătorii.

De asemenea, potrivit informaţiilor folosite în proces, „procesul verbal a fost încheiat fără ca petenta să fie de faţă, fiind înscris că s-a încheiat potrivit prevederilor art. 19 alin. 3 din OG nr. 2/2001 fără martor asistent, întrucât nicio persoană din cele prezente nu a dorit să se implice şi să semneze în calitate de martor”.

Primăria Aiud a mai greşit, au arătat judecătorii, şi prin faptul că au întocmit procesul verbal pentru Primărie şi nu pentru Municipiul Oradea, cum ar fi fost corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri