Caută
Close this search box.

Primarul Brăilei a jucat rolul de căpitan în Armată într-un film finanţat de Primărie

Primarul Brăilei

Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, de la PSD, anunţă pe Facebook că a jucat rolul unui căpitan al Armatei Române, într-un scurtmetraj.

„Azi am jucat rolul unui unui căpitan al Armatei Române (din al II-lea Război Mondial) într-un scurtmetraj realizat de Studioul Media al Universității „Danubius” din Galați, în colaborare cu asociațiile „Romilitaria” și „Tradiția militară”.

Filmările s-au desfășurat la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila, în Piața Poligon, în zona în care a fost comandamentul german din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Am jucat rolul unui căpitan din Armata Română care participa la ocuparea comandamentului german, arestarea ofițerilor germani și eliberarea orașului de sub ocupația nazistă.

Nu am fost remunerat pentru această scenetă, dar mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la reconstituirea unui fragment din istoria Municipiului Brăila.

Este proiectul unei universități, care reconstituie momente istorice din Brăila.

Tot azi, am stabilit să facem și la Brăila un Festival Medieval ca în multe orașe din Transilvania în cadrul căruia să reconstituim momente istorice, parade ale costumelor militare din diferite perioade, etc.

Acesta se va desfășura în următoarele locații: Str. M. Eminescu, Grădina Publică, Piața Independenței și Parcul Monument.

Parteneri vor fi Primăria Brăila, Consiliul Județean Brăila, Universitatea Danubius, Muzeul Brăilei, Biblioteca Județeană Panait Istrati, Asociațiile „Tradiția Militară” și „Romilitaria”. Vom transmite invitații pentru asociere către: Armată, instituții publice și ONG-uri de profil.

„Provocarea” a venit de la dl. Lucian Ţilea, fost viceprimar al Municipiului Brăila, realizatorul Emisiunii „Pasionat de viață”.

Promit să vă prezint și sceneta când realizatorii vor finaliza montajul și o să vă invit să participați și dvs la reconstituirea unor momente istorice, la Festivalul Medieval pe care îl vom face la Brăila”, a scris edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri