Caută
Close this search box.

Procurorii primesc un supliment financiar pentru păstrarea confidenţialităţii

supliment financiar

Ministerul Public a transmis lista sporurilor de care beneficiază procurorii, aceastea incluzând un spor de până la 15% pentru condiții grele de muncă, până la 25% din salariu spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică și spor pentru păstrarea confidențialității de până la 5% aplicat la salariul de bază.

„Potrivit art. 4 și 5 din Anexă V, capitolul VIII din Legea nr. 153/2017, sporurile de care beneficiază procurorii și personalul auxiliar de specialitate sunt:

– spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat;

– spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de până la 25%, aplicat la salariul de bază;

– spor pentru păstrarea confidențialității, de până la 5%, aplicat la salariul de bază”, a transmis Parchetul General.

Potrivit comunicatului de presă transmis de instituție, suma acestor sporuri nu a depășit cuantumul de 30% din salariul de bază, așa cum prevede și legea.

„Totodată, art. 25 alin. (1) din aceeși lege prevede:

„Suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din suma salariilor de baza, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradatiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizațiilor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz”.

În consecință, sporurile de maxim 45% prevăzute de Legea nr. 153/2017 nu au fost acordate, cuantumul sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică și al sporului de confidențialitate, precum și cuantumul sporului pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase, transformate în procente, reprezintă maxim 30% din indemnizația de încadrare, pentru procurori, personalul asimilat și personalul auxiliar de specialitate, fiind menținute la nivelul valoric din anul 2018 prin reglementări legale succesive.

Celelalte categorii de personal (funcționari publici, personal contractual, personal conex) beneficiază de un sigur cuantum pentru condiții de muncă periculoase reprezentând maxim 15% din salariul de baza”, se mai arată în comunicatul Ministerului Public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri