Caută
Close this search box.

Proprietarii clădirilor abandonate dintr-o localitate plătesc 500% impozit

Primarul unui oraș din România a decis că aceia care lasă clădirile în paragină să plătească pentru acest lucru. Iar sumele sunt exorbitante, de zeci de mii de euro.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a anunțat impozite de 500% pentru cladirile lăsate în paragină, din centrul orașului. În Consiliul Local, s-a stabilit ca impozitul maxim, stabilit pentru persoanele juridice, să fie de aproximativ 56.000 de euro, în timp ce persoanele fizice trebuie să plătească în jur de 10.600 de euro.

63 imobile vor fi supraimpozitate anul acesta cu 500%.11 dintre aceste se află chiar pe Strada Mihai Eminescu, în Centrul Istoric al orașului Brăila.

„Anul acesta se aplică 500% impozit pe paragină în Centrul Istoric. 274.392 lei/an (aproximativ 56.000 euro/an) cel mai mare impozit pentru o clădire care aparține unei persoane juridice . 51.972 lei / an (aprox. 10.600 euro/an) – cel mai mare impozit pentru o clădire care aparține unei persoane fizice. Din păcate aceste clădiri sunt situate chiar pe strada M. Eminescu.

Aplicarea supraimpozitării cu 500% pentru clădirile din Centrul Istoric aflate în paragină a fost o decizie curajoasă, deoarece acum există legislație, dar foarte mulți primari, pentru a nu deranja alegătorii, preferă să aplice măsuri mai blânde”, spune primarul Marian Dragomir, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri