Caută
Close this search box.

Proteste Valea Jiului: 140 de mineri rămân blocați în subteran, chiar dacă își pun viața în pericol

Continuă protestele din Valea Jiului. Într-o formă de protest extremă, 140 de mineri rămân blocați în subteran, chiar dacă își pun viața în pericol. Protestele se extind și în Petroșani, la sediul CEH.

Este a șaptea zi de proteste în Valea Jiului. Peste 200 de mineri au protestat în această dimineață în fața sediului din Petroșani al Complexului Energetic Hunedoara, nemulțumiți de întîrzierea salariilor, care trebuiau plătite la 15 februarie.

În cursul zilei de luni, reprezentanți ai ortacilor vor fi la negocieri cu Ministerul Muncii.

Minerii nu acceptă soluția înaintată de Guvern pentru plata salariilor și amenință că vin la București.

In urma discuțiilor Guvernul a adoptat o ordonanță care să garanteze plata salariilor integrale către mineri începând de săptămâna viitoare, timp de 3 luni. Banii pentru luna ianuarie vor veni în două tranșe, însă minerii sunt nemulțumiți în continuare că nu sunt respectate toate condițiile din contractul colectiv de muncă.

Din cauza protestelor minerilor, Termocentrala Mintia a rămas fără cărbune, astfel că aproximativ 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva și instituții publice din oraș nu mai au căldură.

Totodată, aproape toate şcolile din municipiu vor trece la cursuri online din cauză că nu mai pot asigura căldura în sălile de clasă.

Foto: Rador

Producția de cărbune a Complexului Energetic Hunedoara este sistată din cauza protestului început săptămîna trecută, iar termocentrala Mintia, oprită de joi noaptea, ar putea fi pornită cel mai devreme joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri