Caută
Close this search box.

Refoma PNL, în CJ Prahova, a fost blocată de tribunalul local. Pilele PSD se întorc pe funcţii

Iulian Dumitrescu

Tribunalul Prahova a suspendat punerea în aplicare a hotărârii Consiliului Județean (CJ), privind reorganizarea aparatului de specialitate și reducerea acestuia cu 96 de posturi, decizia fiind executorie.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul a admis în parte o cerere formulată de 17 angajați ai CJ, în calitate de reclamanți, și a dispus suspendarea executării hotărârii nr. 14/27.01.2021, emisă de CJ Prahova, până la pronunțarea instanței de fond.

Decizia este executorie de drept, însă poate fi atacată cu recurs, în termen de cinci zile de la comunicare.

Pe 27 ianuarie, CJ Prahova a aprobat un proiect, privind reorganizarea aparatului de specialitate al instituției și aprobarea organigramei, a statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale acesteia, la votarea căruia nu au participat consilierii PSD și PPU-SL.

Proiectul prevedea o reducere cu 96 de posturi/funcții, de la 247 posturi/funcții la 151 posturi / funcții. La acel moment, o parte a angajaților CJ a atras atenția asupra faptului că demersul, privind reducerea numărului de posturi, este ilegal și imoral, având în vedere procesele civile aflate pe rolul instanțelor.

Consilierul juridic Gabriela Tudorache a arătat că inițierea acestui proiect s-a făcut cu nerespectarea sentinței civile, prin care Tribunalul Prahova a suspendat executarea hotărârii CJ, privind reducerea aparatului propriu cu 101 posturi, procesul în care Tudorache și alte trei angajate ale instituției au calitatea de intimat reclamant fiind în faza de soluționare a recursului, la Curtea de Apel Ploiești.

Totodată, Gabriela Tudorache a afirmat, în fața consilierilor, că, în paralel cu procesul de reorganizare, la CJ au fost angajate, fără concurs, mai multe persoane care au venit prin transfer din afara instituției, pe posturi care nu fac obiectul reorganizării.

„Acest lucru nu este nici legal, nici moral”, a spus consilierul juridic din cadrul CJ. Punctul său de vedere a fost susținut și de consilierul juridic Andreea Moise, parte în același proces.

Pe rolul Tribunalului Prahova se află mai multe acțiuni introduse de angajați ai CJ, care contestă demersurile conducerii instituției, privind restructurarea aparatului propriu și reorganizarea.

În urma acestora, Tribunalul Prahova a suspendat executarea hotărârilor CJ, referitoare la reducerea aparatului propriu cu 101 posturi și la desființarea Direcției Județene de Pază.

Președintele CJ Prahova anunță, pe 5 noiembrie 2020, că propune reducerea aparatului de specialitate al instituției cu aproape o jumătate din numărul de posturi existente, dar și desființarea a două direcții din subordine.

Iulian Dumitrescu (PNL) a precizat atunci că actuala structură de personal este „plafonată și plină de pile de partid”, astfel că, în actuala formulă, obiectivele pe care și le-a propus nu pot fi îndeplinite, amintește Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri