Şcoala Nr. 28 din Capitală, unde au fost depistate cazuri de infectare cu noul coronavirus, se va deschide luni, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

„DSP-ul m-a asigurat că situaţia a fost ţinută sub control şi că nu există nici un risc suplimentar în această unitate de învăţământ”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Radu Mihaiu.

Nouă angajați ai școlii au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, la finalul lunii ianuarie, după ce au intrat în contact cu o altă persoană din aceeași școală, diagnosticată cu noua tulpină de Covid din Marea Britanie.

După ce au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri/contacţii cazurilor, școala a fost închisă și dezinfectată, potrivit TVR.

“Școala 28, cea la care au fost descoperite cele trei cazuri din noua tulpină de covid, tocmai a fost nebulizată și dezinfectată din scoarță-n scoarță.

Răspundem ferm și rapid la astfel de situații pentru a ne păstra șansa de a reveni cât mai repede la o viață normală”, dădea asigurări pe 23 ianuarie primarul sectorului 2 al Capitalei.

Școlile din București își redeschid porțile luni, în scenariul galben. Sunt cinci excepții, printre care două licee și o școală gimnazială, unde se vor desfășura doar cursuri online.

128 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here