Caută
Close this search box.

Şcoala Nr. 28 din București, unde au fost cazuri de infectare cu noua tulpină, se deschide luni

Şcoala Nr. 28 din Capitală, unde au fost depistate cazuri de infectare cu noul coronavirus, se va deschide luni, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

„DSP-ul m-a asigurat că situaţia a fost ţinută sub control şi că nu există nici un risc suplimentar în această unitate de învăţământ”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Radu Mihaiu.

Nouă angajați ai școlii au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, la finalul lunii ianuarie, după ce au intrat în contact cu o altă persoană din aceeași școală, diagnosticată cu noua tulpină de Covid din Marea Britanie.

După ce au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri/contacţii cazurilor, școala a fost închisă și dezinfectată, potrivit TVR.

“Școala 28, cea la care au fost descoperite cele trei cazuri din noua tulpină de covid, tocmai a fost nebulizată și dezinfectată din scoarță-n scoarță.

Răspundem ferm și rapid la astfel de situații pentru a ne păstra șansa de a reveni cât mai repede la o viață normală”, dădea asigurări pe 23 ianuarie primarul sectorului 2 al Capitalei.

Școlile din București își redeschid porțile luni, în scenariul galben. Sunt cinci excepții, printre care două licee și o școală gimnazială, unde se vor desfășura doar cursuri online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri