După anunţul Administraţiei Biden, privind instituirea de sancţiuni pentru companiile care lucrează în proiectul Nord Stream 2, Reuters a publicat lista companiilor care au renunţat la participarea la participare, transmite Tass, citată de Rador.

Explicaţia acţiunii Administraţiei Biden este simplă, pentru cine priveşte harta Nord Stream 2. Proiectul acestui gazoduct se constituie într-un adevărat pumnal energetic geopolitic, înfipt în inima UE şi a NATO, un instrument de şantaj şi control economic şi politic.

Lista companiilor care s-au retras din proiect este cuprinsă în raportul trimis săptămâna trecută de administraţia preşedintelui SUA, Joe Biden, în Congresul american.

În total, pe listă se află 18 companii. Printre acestea, se numără şi compania franceză de asigurări AXA Group şi americanii de la Baker Hughes.

În plus, lista include concernurile germane Bilfinger SE și Munich Re Syndicate, compania de certificare şi clasificare internațională Det Norske Veritas (DNV GL), compania elveţiană Swiss Zurich Insurance Group, precum și AEGIS Managing Agency, Arch Insurance, Aspen Managing Agency, Beazley Furlonge, Canopius Managing Agents, Chaucer Syndicates, Chubb Underwriting Agencies, Hiscox Syndicates, Markel Syndicate Management, MS Amlin Underwriting, Tokio Marine Kiln Syndicates şi Travelers Syndicate Management.

Germania nu sprijină sancțiunile extrateritoriale ale SUA împotriva participanților la „Nord Stream-2” şi nu comentează retragerea unor companii din acest proiect, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Cabinetului de Miniștri din Germania, Steffen Seibert, răspunzând la o întrebare adresată de Agenţia TASS.

„Deciziile rămân întotdeauna la latitudinea companiilor” – a declarat Seibert, răspunzând la solicitarea de a comenta informaţia, apărută în mass-media americane şi germane, potrivit căreia 18 companii europene au ieşit deja din proiect.

Steffen Seibert nu a putut să spună clar dacă autoritățile germane mențin contacte cu firmele germane, care, probabil, fac parte din această listă.

„Poziția noastră cu privire la sancțiunile extrateritoriale americane este cunoscută: le respingem” – a adăugat el. „Pentru noi a fost întotdeauna important ca Ucraina să rămână o țară de tranzit. Cred că prietenii americani cunosc poziția Guvernului federal german” – a subliniat Seibert.

114 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here