Caută
Close this search box.

Secretarul general al ONU condamnă violenţele asupra manifestanţilor din Myanmar, soldate cu morţi

Myanmar

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat „utilizarea forţei letale” în Myanmar, după ce forţele de securitate au deschis focul asupra manifestanţilor care protestau împotriva loviturii de stat militare, provocând moartea a două persoane, informează AFP.

„Condamn utilizarea violenţei letale în Myanmar”, a scris pe Twitter Antonio Guterres.

„Utilizarea forţei letale, a intimidării şi a hărţuirii protestatarilor paşnici este inacceptabilă”, a continuat secretarul general al ONU.

„Orice persoană are dreptul să participe la adunări paşnice. Fac apel la toate partidele să respecte rezultatele alegerilor şi să revină la guvernarea civilă”, a adăugat Guterres.

Doi manifestanţi au fost ucişi şi alţi 30 au fost răniţi sâmbătă la Mandalay, în centrul Myanmarului, ca urmare a focurilor de armă trase de poliţişti în timpul unui miting împotriva juntei militare, cele mai dure violenţe înregistrate după lovitura de stat militară din 1 februarie.

Această escaladare a violenţei a avut loc a doua zi după moartea tinerei Mya Thwate Khaing, în vârsta de 20 de ani, ca urmare a rănilor suferite după ce a fost împuşcată în cap pe 9 februarie. Înmormântarea tinerei va avea loc duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri