Caută
Close this search box.

Şeful PSD Iaşi îi cere lui Costel Alexe să demisioneze din toate funcţiile până la clarificarea situaţiei sale juridice

costel alexe

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că şeful Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Costel Alexe, ar trebui să demisioneze din toate funcţiile şi să lase instituţiile statului să investigheze toate acuzaţiile care i se aduc.

Şeful social-democraţilor ieşeni, Maricel Popa, afirmă, într-un comunicat de presă, că domeniul familiei lui Costel Alexe din localitatea ieşeană Sculeni pare construit pe „un morman de infracţiuni” şi că, în anul în care a fost ministru al Mediului, Alexe a fost preocupat să profite „în cel mai perfid mod de această poziţie”.

„A fost total dezinteresat de problemele ţării. În schimb, se pare că singura lui grijă era cum să mai folosească funcţia pentru a se îndestula alături de gaşca lui. Aşa se face că, în timp ce Iaşul se confrunta cu mari probleme de poluare, iar pădurile seculare de la Dobrovăţ-Bârnova erau puse la pământ, ministrul Alexe nu ştia cum să mai trimită materiale şi oameni ca să îi ridice domeniul de la Sculeni”, susţine liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

El cere instituţiilor statului să investigheze relatările din presă privind faptul că 300 de metri cubi de cherestea ar fi ajuns ca sponsorizare la Sculeni, pe proprietatea familiei Alexe, iar lemnul ar proveni din zone în care sunt reclamate multe defrişări ilegale.

„Tot din presă aflăm că angajaţi din cadrul Ministerului Mediului (Apele Române), condus de Costel Alexe în 2020, au muncit pe domeniul de la Sculeni. După ce termină verificările legate de angajarea fostei chelneriţe, Corpul de Control al premierului poate verifica şi ce căutau angajaţi ai Apelor Române pe moşia lui Alexe de la Sculeni. Are vreo legătură faptul că la conducerea Apelor Române la Iaşi este pus cumătrul lui Costel Alexe, ambii exponenţi de frunte ai peneliştilor ieşeni?”, mai afirmă senatorul PSD Maricel Popa.

Potrivit şefului social-democrat ieşean, instituţiile statului trebuie să clarifice acuzaţiile „extrem de grave” aduse lui Costel Alexe.

Maricel Popa consideră că, până la clarificarea aspectelor de natură penală, Costel Alexe ar trebui să facă un pas în spate şi să renunţe la funcţiile administrative şi politice.

„Demisia din toate funcţiile este singura soluţie care mai poate salva onoarea şi imaginea unui milion de ieşeni!”, precizează şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare. În acelaşi dosar este urmărită penal şi o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită şi delapidare.

Alexe ar fi pretins de la acea persoană produse din tablă, pentru a aloca gratuit acelei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră şi a monitoriza măsurile de închidere a unei halde de zgură. Costel Alexe ar fi primit acele produse, în cantitate de 22 de tone şi în valoare de 103.000 lei, la o firmă administrată de o rudă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri